Woordenlijst

Wat is kappen of stansen?

Drukwerk kan uitgekapt worden in een speciale vorm. Voor deze speciale vormen hebben we een kapvorm nodig. Een kapvorm vertrekt van een stansmestekening en van deze tekening gaat men manueel of met een laser een stansmes maken. Nadat het drukwerk gedrukt is wordt met de kapvorm het ontwerp uitgekapt.

Overweeg je om drukwerk in een speciale vorm te laten afwerken? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Je moet er enkel rekening mee houden dat de details niet te klein zijn. Doe alvast inspiratie op.


Wat is perforeren?

Het drukwerk wordt voorzien van een afscheurstrook. Zo kan er nadien gemakkelijk een deel van de flyer, folder, ticket, ... afgescheurd worden zonder de rest te beschadigen.


Wat is nummeren?

Het drukwerk zal elk afzonderlijk genummerd worden. Standaard nummeren we met 6 cijfers. Van 000001 tot het bestelde aantal.


Wat is boren?

In het drukwerk worden één of meerdere boorgaten aangebracht.


Wat is pregen?

Pregen is een ander woord voor reliëfdruk. Een preegvorm zorgt ervoor dat er op bepaalde delen in het papier een reliëf gedrukt wordt. De maximum afmetingen hiervoor zijn 100 x 100mm.


Wat is rillen?

Een ander woord voor rillen is biegen. Het papier wordt voorzien van een indrukking die het vouwen makkelijker maakt. Vanaf 170 gr. papier is het aan te raden om voor de optie rillen te kiezen. Dit omdat anders het papier scheuren vertoont bij het vouwen.


Wat is het verschil tussen rillen en vouwen?

Bij rillen wordt er halfdiep in het papier een vouwlijn aangebracht die het vouwen van dikkere papiersoorten makkelijker maakt. Als je de optie rillen kiest wordt het drukwerk plano geleverd en dien je deze nog handmatig dicht te vouwen. Je kan ook kiezen voor de optie rillen en vouwen.


Wat is combinatiedrukwerk?

Postfly combineert verschillende drukopdrachten van verschillende klanten. Zo kan je als klant genieten van gedeelde kosten. Daardoor kunnen we enkel werken met vaste papiersoorten en oplages.

U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten