Bestandstype


Om te kunnen starten met het drukken van een ontwerp hebben we een drukklaar bestand nodig. Je kan hiervoor niet zomaar alle filetypes en/of bestandsformaten gebruiken. De meeste opmaakprogramma’s hebben hun eigen bestandsformaat. Je kan het herkennen aan de extensie op het einde van de bestandsnaam (bijvoorbeeld: .doc, .xls, .psd, .pub, .ai, ...).


Postfly drukt met plezier uw drukwerk, maar enkel indien dit aangeleverd wordt in PDF of JPG van hoge kwaliteit. Zo beperk je de grootte van het bestand en behoud je de hoge kwaliteit van de opmaak. Teksten zet je best om naar lettercontouren zodat je een foutmelding op een ontbrekend lettertype uitsluit. Op deze manier wordt een lettertype ook steeds correct weergegeven. ( zie lettercontouren )


Welke programma’s gebruik ik het best en welke niet?

Wij raden aan om gebruik te maken van grafische programma's zoals Adobe Indesign, Adobe Photoshop of Adobe Illustrator. Deze programma’s zijn specifiek gericht naar opmaak.

Er zijn nog een heleboel andere programma's voor handen zoals: Word (.doc), PowerPoint (.ppt), Publisher (.pub), QuarkXpress (.qxd), CorelDraw (.cdr), Photopaint (.cpt) of Paint (.bmp), maar deze geven vaak problemen.

U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten