Afloop


Ook met moderne computergestuurde snijmachines is de kans op een kleine snijafwijking reeël. Door het niet correct aanleveren van een bestand bestaat de kans dat er een wit randje zichtbaar is op uw drukwerk. Om dat te vermijden moet er in het ontwerp 'afloop' of 'bleed' voorzien worden. Dit door aan elke zijde 3 mm extra te voorzien. Als er zich dan een snijafwijking voordoet zie je in plaats van een ongewenst wit randje de rest van de achtergrondafbeelding.


Voorbeeld A6 flyer :

Een A6 flyer heeft een nettoformaat van 105 x 148 mm (roze lijn). Door 'afloop' of 'bleed' te voorzien krijg je een brutoformaat van 111 x 154 mm (105 x 148 mm + 3 mm aan elke zijde) (blauwe lijn).

De achtergrondafbeelding laat je doorlopen tot aan het brutoformaat (blauwe lijn). Je mag geen witte kader rond de foto plaatsen.

De flyers worden schoongesneden op de roze lijn en het formaat dat overblijft is het nettoformaat 105 x 148 mm (A6).

Teksten en logo's plaats je best op veilige afstand (3 mm) van de rand. Blijf binnen de 'veiligheidszone' (witte lijn) en vermijd zo dat teksten tegen de rand “plakken”. Zo ben je er zeker van dat er niets wordt weggesneden.TIP : Gebruik geen te kleine kaders in uw ontwerpen.


Standaard formaten verkrijgbaar bij Postfly

U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten