Kleur


Er zijn verschillende kleurinstellingen voor je bestanden mogelijk. De meest voorkomende zijn RGB, CMYK en PMS. Een juiste kleurmodus bij de start van je ontwerp is een must !


RGB

RGB staat voor Rood, Groen en Blauw en zijn schermkleuren. Een computerscherm is opgebouwd uit RGB en deze kleuren zorgen ervoor dat afbeeldingen kunnen weergegeven worden op uw scherm. Ze zijn een stuk feller dan CMYK-kleuren. Het is dus belangrijk om in je ontwerp de juiste kleurmodus te kiezen. Bestanden aangeleverd in RGB zijn niet correct en worden automatisch door ons omgezet naar CMYK. Hou er rekening mee dat je ontwerp er opeens heel anders kan uitzien.


CMYK

CMYK staat voor Cyaan (C), Magenta (M), Geel (Y) en Zwart (K). Dit zijn de 4 basis drukkleuren. CMYK is een systeem dat zo ontwikkeld is, dat men met deze 4 kleuren een groot aantal andere kleuren kan verkrijgen. Tijdens het drukproces worden deze kleuren gemengd en gevormd tot full color drukwerk.
Postfly is niet verantwoordelijk voor eventuele kleurafwijkingen bij het onjuist aanleveren van beeldmateriaal.


Hoe kan ik mijn kleurmodus controleren en/of aanpassen?

Open je ontwerp of afbeelding in Photoshop. Klik bovenaan in de menubalk op Image → Mode
(Beeld → Modus). Voor een drukklaar ontwerp kies je de kleurmodus CMYK.PMS (Pantone Matching System)PMS (Pantone Matching System) is een universeel en gestandaardiseerd systeem om kleuren te benoemen. PMS- of Pantone kleuren zijn standaard op voorhand vastgelegde kleuren. De gewenste PMS-kleur kan je kiezen uit een PMS-waaier. Elke kleur heeft een unieke code die overal ter wereld hetzelfde is. PMS kleuren worden veel gebruikt in logo's en huisstijlen om er zeker van te zijn dat de gekozen kleur steeds hetzelfde gedrukt wordt. Vermits Postfly werkt met combinatiedrukwerk is het niet mogelijk om PMS kleuren te gebruiken in je ontwerp. Indien dit toch het geval is wordt het automatisch omgezet naar CMYK.U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten