Opmaak Preeg

Wil je een bepaald element zoals je logo er extra laten uitspringen? Of wil je je naamkaartje een bepaalde structuur geven? Dit is mogelijk!

Aan de hand van een preeg laat je je kaartje nog extra opvallen.

Wat is nu eigenlijk een preeg?

Pregen is een ander woord voor reliëfdruk. Een preegvorm zorgt ervoor dat er op bepaalde delen in het papier een reliëf gedrukt wordt. De maximum afmetingen hiervoor zijn 100 x 100mm.

Het correct opmaken van een preeg.

Eerst maak je een ontwerp op zoals het normaal moet zijn. Dit in een laag die je de naam 'opmaak' geeft. In het ontwerp moet je nog geen rekening houden met wat er in reliëf komt te staan. Als het ontwerp klaar is selecteer je de elementen die in een reliëf moeten komen en kopieer ze in een nieuwe laag die je de naam 'preeg' geeft. Met de SHIFT-toets kan je meerdere elementen samen selecteren.


De reliëf elementen moeten nu enkel nog van kleur gewijzigd worden. Selecteer alle reliëf-elementen en maak deze 100% zwart.

Het document opslaan doe je 2 maal. De 1ste maal als 'opmaak' en schakel de laag 'preeg' uit. De 2de maal als 'preeg' en schakel nu de laag 'opmaak' uit. Bij het plaatsen van de bestelling moet je beide bestanden uploaden.

Hieronder kan je enkele voorbeelden terugvinden van pregen.

De mogelijkheden bij pregen zijn zeer uiteenlopend. Twijfel je of wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden van pregen aarzel dan niet om ons te contacteren. contacteren .

U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten