Opmaak

Wat is resolutie?

Resolutie staat gelijk aan de kwaliteit van het beeld. Resolutie wordt uitgedrukt in dpi (dots per inch). Hoe hoger het aantal “dots” (puntjes) per inch, hoe scherper en hoger de kwaliteit van het beeld is. Om kwalitatief drukwerk te kunnen leveren hebben we een bestand nodig met een resolutie van 300 dpi. Indien de resolutie te laag is krijg je een wazig, gekarteld (“blokjeseffect”) resultaat.

Voor meer informatie over resolutie, klik HIER .


Wat is afloop of bleed?

Afloop of bleed is 3 mm extra dat moet voorzien worden aan alle 4 de zijden van een document om bij een eventuele snijafwijking een wit randje te vermijden.

Voor meer informatie over afloop, klik HIER .


Wat is CMYK?

Dit is een afkorting voor de 4 drukkleuren cyaan (C), magenta (M), geel (Y) en zwart (K). Bij het drukproces wordt er gebruik gemaakt van een drukpers die uit 4 torens bestaat. In elke toren zit één van deze 4 basiskleuren en is het mogelijk om een groot gamma aan kleuren te verkrijgen. Het is belangrijk dat van bij het begin van het ontwerp de kleurmodus CMYK insteld staat. Als dit niet het geval is kunnen de kleuren op je drukwerk er totaal anders uitzien.

Voor meer informatie over kleuren, klik HIER .


Wat is inktbezetting?

Papier kan slechts een maximaal percentage inkt absorberen. De maximale inktbezetting bedraagt 300%. Als er meer inkt voorzien wordt dan het papier aan kan krijg je drukwerk met vuile vegen en strepen. In InDesign is dit gemakkelijk zelf te controleren door de percentages van de kleuren op te tellen.

Voor meer informatie over inktbezetting, klik HIER .


Kan Postfly de opmaak van mijn bestanden voorzien?

Ja, dat kan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Welke programma's kan ik gebruiken voor mijn opmaak?

In de grafische sector werkt men voornamelijk met: Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, ...
Er zijn natuurlijk nog een heleboel andere programma's zoals: Word, PowerPoint, Publisher, ... maar deze geven vaak problemen.


Welke bestandstypes kan ik aanleveren?

Een ontwerp kan je best opslaan als PDF of JPG in hoge kwaliteit. Zo beperk je de grootte van het bestand en behoud je de hoge kwaliteit van je opmaak. Lettertypes kunnen soms wel eens foutmeldingen geven doordat ze in de PDF ontbreken. Hierdoor kunnen ze fout worden afgebeeld. Zet daarom in het ontwerp al je teksten om naar lettercontouren. Geen : Word (.doc), PowerPoint (.ppt), Publisher (.pub), QuarkXpress (.qxd), Illustrator (.ai), InDesign (.indd), Photoshop (.psd), CorelDraw (.cdr), Photopaint (.cpt) of Paint (.bmp). Open Photoshop-, Illustrator- en Indesigndocumenten kunnen foutmeldingen geven op beelden en lettertypes indien ze niet mee aangeleverd worden.


Hoe maak ik SpotUV op?

De uitgebreide uitleg kan je terugvinden op Aanleveren - SpotUV .


U heeft nog geen bestanden opgeladen

Weet u zeker dat u wilt doorgaan

Doorgaan Annuleren Sluiten